Kako se može koristiti?

Kao samostalan sustav

ZINGA pruža usporedivu zaštitu klasičnom pocinčavanju bez potrebe za završnim premazom. Iako je ZINGA dostupna samo u sivoj boji (prirodna boja cinka), značajna prednost ovog načina primjene je ta što se ZINGA sloj može premazivati u bilo kojem trenutku u budućnosti s minimalnom pripremom i bez narušavanja integriteta završnog premaza (vidjeti Ponovno punjenje ZINGA). ZINGA s često koristi u slučajevima kada je konstrukcija već na licu mjesta ili je prevelika za kupke od vrućeg cinka. Uz to, ZINGA se uobičajeno specificira na osjetljivim građevinama (vrata od kovanog željeza, skulpture) ili kada arhitektonski zahtjevi zahtijevaju viši standard završne obrade površine (nema potrebe za bušenjem kako bi se odvodilo plinove ili ispuhivanjem).

Za optimalnu zaštitu, ZINGU treba nanositi u dva sloja od 60 ili 90 µm debljine filma svaki.

Tvornica za proizvodnju cementa (Gana)

Kao temeljni premaz u duplex i triplex sustavu

ZINGA i završni premazi djeluju skladno kako bi produžili vijek trajanja sustava. Kako se sloj ZINGE neće početi žrtvovati sve dok se sloj premaza ne ošteti, zadržava se originalna debljina cinka, istovremeno pružajući zaštitnom sloju zaštitu podvlačenja korozije ispod i stvaranja mjehura.

U duplex i triplex sustavu (Active + Pasive), ZINGU treba nanositi u 1 sloju min. 60 do 80 µm debljine filma.

Za više informacija i upute za uporabu, pogledajte "Prekrivanje ZINGA".

Vjetroelektrana (Belgija)

Kao Shop primer (temeljni premaz)

Kod debljine sloja od 30-40 µm, ZINGA se može upotrijebiti kao Shop primer/temeljni premaz. Velika je korist u tome što čelične konstrukcije ne zahtijevaju ponovno pjeskarenje prije nanošenja ako se ZINGA nanese kao Shop primer. Čelična se konstrukcija može premazati ZINGA-om radi dobivanja katodne zaštite ili bilo kojom drugom bojom bez potrebe za ponovnim pjeskarenjem!

Pri montaži se čelične konstrukcije nakon nanošenja Zinge  mogu zavarivati i savijati (film neće popucati)

Popravak istrošenih i oštećenih konstrukcija vruće pocinčanih metala ili metala

Ova metoda je vjerojatno najčešća upotreba ZINGE, jer zahtijeva najjednostavniju pripremu površine.

ZINGIN mehanizam zaštite toliko je sličan klasičnom pocinčavanju, da djeluju u potpunoj harmoniji, jer su samo različiti oblici cinka. Umjesto da zamjenjuju sredstva za pocinčavanje, konstrukcije mogu jednostavno "ponovo napuniti" svoju zaštitu novim nanošenjem ZINGE na grubu površinu starog pocinčanog sloja nakon odgovarajuće pripreme površine i uklanjanja soli.

Piloni (Tajland)

Na armaturi

ZINGA se globalno koristi u građevinskoj industriji na čeličnim armaturama prije sastavljanja i uranjanja, jer pruža povećanu zaštitu od korozije bez narušavanja vlačne čvrstoće čak i prilikom upotrebe najniže kvalitete betona.

Neovisna laboratorijska ispitivanja više instituta pokazala su da ZINGA može jamčiti dvostruku zaštitu od korozije u odnosu na pocinčane i epoksidne armature.

Armatura u mostu (Kina)