Kako se može koristiti?

Samostalan sustav

Tvornica za proizvodnju cementa (Gana)

ZINGA pruža usporedivu zaštitu od klasičnog pocinčavanja bez potrebe za završnim premazom. Iako je ZINGA dostupna samo u sivoj boji (prirodna boja cinka), značajna prednost ovog oblika primjene je ta što se ZINGA sloj može premazivati u bilo kojem trenutku u budućnosti s minimalnom pripremom i bez narušavanja integriteta. završnog premaza (vidjeti Ponovno punjenje ZINGA). ZINGA s često koristi u slučajevima kada je konstrukcija već na licu mjesta ili je prevelika za kupke od vručeg cinka. Uz to, ZINGA se uobičajeno specificira na osjetljivim građevinama (kapije od kovanog željeza, skulpture) ili kada arhitektonski zahtjevi zahtijevaju viši standard završne obrade površine (nema potrebe za bušenjem kako bi se odvodilo plinove ili ispuhivanjem).

Za optimalnu zaštitu, ZINGA treba nanositi u dva sloja od 60 ili 90 µm DFT svaki.
Kao temeljni premaz u duplex i triplex sustavu

ZINGA i završni premazi djeluju skladno kako bi produžili vijek trajanja sustava. Kako se sloj ZINGA neće početi žrtvovati sve dok se sloj premaza ne ošteti, zadržava se originalna debljina cinka, istovremeno pružajući zaštitnom sloju zaštitni sloj od uvlaćenja korozije ispod i stvaranja mjehura.

U duplex i triplex sustavu (Active + Pasive), ZINGA treba nanositi u 1 sloju min. 60 do 80 µm DFT.

Za više informacija i upute za uporabu, pogledajte "Prekrivanje ZINGA".
Kao Shop primer

Na 30-40 µm DFT, ZINGA se može upotrijebiti kao Shop prajmer/ temeljni premaz. Velika je korist u tome što čelične konstrukcije ne zahtijevaju ponvno pjeskarenjeeprije nanošenja ako se ZINGA nanese kao Shop prajmer. Čelična se konstrukcija može premazati ZINGA-om radi dobivanja katodne zaštite ili bilo kojom drugom bojom bez potrebe za ponovnim pjeskarenjem!

Pri montaži se čelične konstrukcije nakon nanošenja Zinge  mogu zavarivati i savijati (film neće popucati)
Popravak istrošenih i oštećenih konstrukcija vruće pocinčanih metala ili metala

Ova metoda je vjerojatno najčešća upotreba ZINGA-e, jer zahtijeva najjednostavniju pripremu površine.

ZINGA-in mehanizam zaštite toliko je sličan uobičajenom pocinčavanju da djeluju u potpunom sjedinjenju, jer su samo različiti oblici cinka. Umjesto da zamjenjuju pocinčana sredstva, konstrukcije mogu jednostavno zaštititi svoju zaštitu ponovo nanošenjem ZINGA na grubu površinu starog pocinčavanja nakon odgovarajuće dekontaminacije površine i uklanjanja soli.
Na armaturi

Armatura u mostu (Kina)

ZINGA se globalno koristi u građevinskoj industriji na čeličnim armaturama prije sastavljanja i uranjanja, jer pruža povećanu zaštitu od korozije bez narušavanja vlačne čvrstoće čak i prilikom upotrebe najniže kvalitete betona.

Neovisna laboratorijska ispitivanja više instituta pokazala su da ZINGA može jamčiti dvostruku zaštitu od korozije u odnosu na pocinčane i epoksidne armature.